Program och aktiviteter

Program för 2024

Programpunkter

Samling vid Linnés grav i Domkyrkan

Den 10 januari varje år, kl 13:30.
Traditionsenlig samling i Domkyrkan för högtidlighållandet av Carl von Linnés dödsdag med diktläsning och sång. Linnés grav pryds med linnéa och amaryllis.

Årsmöte

Torsdagen den 14 mars kl 18:00.
Årsmöte med föredrag. Lokal: Träffpunkten Storgatan 11 i Uppsala. Enkel förtäring.
Föredragshållare är fil dr Mikael Waern-Carlsson och ämnet är ”Carl von Linné, en adlad professor i en värld av rangskillnader”.

Vårfagning i kulturreservatet

Söndagen den 21 april kl 10–15.
Vårfagning i kulturreservatet. Välkommen ut i markerna för att städa bort vintern. Korvgrillning med tillbehör. Se på när vi tappar björksav.

Säsongsstart

Onsdagen 1 maj kl 11–17.
Trädgården håller öppet, men Bostadshuset och flyglarna kommer att vara stängda för besök under maj och juni. Vi får återkomma med exakt datum när de öppnas för besök.

Hammarbydagen

Söndagen 12 maj kl 11–17.
Besök Linnés Hammarby när det är som vackrast i parken, när örter och nytt gräs spirar i ängs- och hagmarkerna. Följ med på visningar i kulturreservat och park. Träffa djuren i hagarna. Fika gott hos Café Sara Lisa.

Tusen trädgårdar

Söndagen 30 juni kl 11–17.
Sveriges trädgårdar och parker slår upp sina portar för entusiaster och amatörer. Upptäck Linnés växter på Linnés Hammarby.

Sommarslåtter

Söndagen 21 juli kl 10–16.
Hjälp till att slå ängarna i kulturreservatet. Köp hem säsongens grönsaker. Halmslöjd och spinning i soldattorpet. Låt barnen prova 1700-talskläder Vandringar med bonden och med agrarhistoriker.
Passa gärna på att ta Lennakattens tåg och veteranbuss till och från Hammarby. Biljett köps i Lennakattens biljettlucka på stationen Uppsala Östra. Avgång 10:10 och 12:35. Avgift 240 kr för en vuxen och två barn under 15 år. (Entrébiljett till Linnés Hammarby ingår ej.)
Kontrollera tiderna på hemsidan: www.lennakatten.se för ev. ändringar.

Marknad och rågskörd i kulturreservatet

Lördagen 17 augusti kl 11–17.
Försäljning av hantverksprodukter och nyskördade grönsaker. Se på när garnet blir spunnet och färgas. Låt barnen prova 1700-talskläder. Ta en tur till soldattorpet. Hjälp till att skära rågen, följ med på visningar i kulturreservatet.
Passa gärna på att ta Lennakattens tåg och veteranbuss till och från Hammarby. Se ovan.

Hammarby stänger för säsongen

Söndagen den xx september stängs bostadshuset för säsongen.

Se även hemsidan för Uppsala Linneanska Trädgardar: www.botan.uu.se

Vill du hjälpa till? Husvärdar sökes!

En speciell uppgift är att vara husvärd. Att finnas i huvudbyggnaden, för att lotsa besökare under de tider det inte pågår en guidad visning. Att på detta sätt kunna möta besökarna är mycket berikande och kan varmt rekommenderas! Kontakta oss om det låter intressant.